Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter missnöjet: ”Jag förstår supportrarna helt”

Sämsta starten på 44 år – AIK förstår att supportrarna är missnöjda: ”Alldeles för dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

AIK har inlett årets allsvenska säsong på sämsta möjliga sätt.

Klubbens svagaste start på 44 år och pressen är skyhög där spelarna förstår att supportrarna är missnöjda.

– Det är fullt förståeligt, en 3-0-förlust på hemmaplan är inte värdigt en klubb som AIK och det är alldeles för dåligt, det vet vi om, säger Alexander Milosevic till SVT Sport.

Den senaste tiden har varit turbulent kring AIK och på planen fortsätter motgångarna för klubben, som står på noll inspelade poäng efter två spelade matcher.

Något som inte är acceptabelt enligt spelarna själva.

– Det är klart att vi hellre hade stått här med två vinster i bagaget, men nu är inte verkligheten så, vi vet att det är för dåligt, vi har pratat mycket om det i gruppen, säger Alexander Milosevic.

”Vi mår litegrann som resultaten”

AIK-spelarna blev utbuade i senaste matchen mot Norrköping hemma – något som spelarna begriper. Huvudtränare Andreas Brännström blickar framåt mot söndagens stockholmsderby mot Hammarby.

– De är klart att det finns ett tryck, framför allt efter vår start på serien, samtidigt är det ett läge där man inte vill att spelare stannar kvar i gamla saker. Får man då ett derby så är det ganska lätt att få dem att se framåt, säger ”Brännan”

Det är AIK:s sämsta start på 44 år, ökar pressen på er?

– Det gör det så klart, sedan tycker jag ändå att allt efter dagarna har gått är vi lite uppe på hästen igen, det ser ganska bra ut, vi mår litegrann som resultaten så klart men förhållandevis bra. Jag tror matchen kanske kommer i ett bra läge där vi får en chans att ställa saker till rätta, säger han.

Missa inte Fotbollsstudion på måndag klockan 22.00 i SVT1 och SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.