Samuel Umtiti. Foto: Bildbyrån

Samuel Umtiti i tårar efter rasistiska glåpord

Uppdaterad
Publicerad

Matchen mellan Lecce och Lazio stoppades efter att Samuel Umtiti och Lameck Banda utsatts för rasistiska glåpord.

Enligt Gazzetta dello Sport lämnade Umtiti planen i tårar.

”Låt den stora majoriteten av supportrar, som är goda människor, ställa sig upp och tysta alla rasister”, skriver Fifa-presidenten Gianni Infantino på Instagram.

Lecce vann i går Serie A-matchen mot Lazio med 2–1. Men rubrikerna efteråt kom att handla om allt annat än det sportsliga. Flera italienska medier rapporterar att Samuel Umtiti och Lameck Banda i hemmalaget utsattes för rasistiska glåpord.

Under den andra halvleken stoppades matchen tillfälligt, men Lecces klubbordförande menar att Umtiti ville spela vidare.

– Han bad domaren att matchen skulle fortsätta, eftersom han ville svara på förolämpningarna. Han reagerade som en riktig mästare, säger Saverio Sticchi Damiani.

Som svar på de rasistiska glåporden började Lecce-publiken skandera Umtitis namn, och matchen fullföljdes till slut. Efter slutsignalen lämnade Umtiti planen i tårar, enligt Gazzetta dello Sport.

Infantino rasar

En som reagerat efter matchen är Fifa-presidenten Gianni Infantino.

”Solidaritet med Samuel Umtiti och Lameck Banda – låt oss säga det högt och tydligt: NEJ TILL RASISM! Låt den stora majoriteten av supportrar, som är goda människor, ställa sig upp och tysta alla rasister en gång för alla!”, skriver Infantino på Instagram.

Samuel Umtiti har tidigare representerat Barcelona och han har även gjort 31 matcher för Frankrikes landslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.