Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Unitedtränaren ten Hags förklaring på presskonferensen – hänger ut Sancho

Jadon Sancho slår tillbaka mot ten Hags ord: ”Jag har varit syndabock”

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United-stjärnan Jadon Sancho saknades i truppen för stormötet mot Arsenal.

På efterföljande presskonferens blev han ifrågasatt av sin tränare Erik ten Hag.

– Det finns andra anledningar till att jag inte spelade. Jag har varit syndabock länge nu och det är inte rättvist, skriver Sancho på sociala medier.

Den 23-årige engelsmannen värvades till klubben 2021 från Dortmund och hade höga förväntningar på sig. Men Sancho har inte fått det att lossna i nya klubben, och i inledningen av denna säsong har han inte fått starta en enda match i ligaspelet.

Efter förlusten mot Arsenal förklarade ten Hag (huvudtränare i Manchester United) att Sancho petades ur truppen på grund av sina prestationer på träning.

Uttalandet har fått stor uppmärksamhet och nu slår Sancho tillbaka mot sin tränare.

– Tro inte på allt ni läser. Jag kommer inte tillåta att folk säger saker som är helt osanna, jag har tränat bra den här veckan, skriver Sancho på sociala medier.

”Han tränade bra hela tiden”

Den svenske landslagsmannen Anthony Elanga, som i somras lämnade Manchester United för ligakonkurrenten Nottingham Forest, var klubbkamrat med Sancho i två år.

– Jadon är en bra spelare, när jag var där så tränade han bra hela tiden. Jag är inte i United längre, jag är i Nottingham och vad som händer där är mellan dem, säger Anthony Elanga.

Se ten Hags svar i videoklippet i toppen av artikeln.

SE ÄVEN: Arsenal vann efter drama mot Manchester United – Rice hjälte

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Omdiskuterad situation när Declan Rice avgjorde för Arsenal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.