Victoria Sandell tar över Tyresö

Uppdaterad
Publicerad

Hon är en av Sveriges bästa spelare genom tiderna. Nu siktar Victoria Sandell på en tränarkarriär. Från och med nästa säsong tar hon över Tyresö.

– Det känns fantastiskt och både spännande och skrämmande, säger Sandell till SVT Sport.

41-åriga Sandell (tidigare Svensson) lade ner spelarkarriären 2009 och har närmast verkat som sportchef hos Elitföreningen Damfotboll. Som spelare vann hon fyra SM-guld samt var med och tog VM-silver 2003 och EM-silver 2001. På 166 landskamper svarade hon för 68 mål. Två Diamantbollar, 1998 och 2003, finns också på meritlistan.

– Att Victoria ansluter till Tyresö FF är oerhört spännande och hennes ungdomliga profil passar perfekt in i föreningens ambitioner med att utveckla Tyresötjejer i sitt fotbollsutövande, säger klubbens ordförande Christer Themnér.

Gick i konkurs 2014

– Dessutom är det väldigt positivt att en person med hennes fotbollserfarenheter vill vara med på vår resa, ett gott betyg på att vi gör många bra saker i Tyresö FF.

– Det känns som att det är en väldigt bra organisation, säger Sandell.

Tyresö FF spelar för närvarande i division 1, efter att den tidigare storsatsningen, med värvningar av spelare som Marta, Christen Press, Caroline Seger och Lisa Dahlkvist, SM-guld 2012 och spel i Champions League, kraschat 2014, med en konkurs följt av tvångsnedflyttning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.