Succédebut av Håland – hattrick och matchhjälte

Erling Håland, 19, har presenterat sig i Borussia Dortmund.

Norrmannen byttes in en bit in i andra halvlek mot Augsburg – och hamrade in ett hattrick i 5-3-segern.

Borussia Dortmund var i brygga borta mot Augsburg och låg under med 3-1 när man bytte in nyförvärvet Erling Håland.

Den norske anfallaren, som anslutit från RB Salzburg, tackade för förtroendet – och gjorde tre mål på 20 minuter.

Först tog han sig in i straffområdet, avslutade på en touch och hämtade bollen ur nätmaskorna för att snabbt sätta igång spelet.

Då hade Håland bara varit på planen i tre minuter. Då var ställningen 2-3. Då var skyttekungen inte klar.

Med 70 minuter spelade rakade han in 3-4 i öppen bur. Däremellan hade yrvädret Jadon Sancho hunnit kvittera till 3-3.

Nio minuter senare stack Håland på djupet, gjorde utrymme för sin vänster och rullade in slutresultatet 5-3 i bortre.

Dortmund har därmed fortsatt häng på serieledande RB Leipzig, som just nu har ett försprång på fyra poäng.

För 19-årige Håland, som jagades av flera storklubbar innan han valde Dortmund i december, var debuten fläckfri.

– Det var en fin debut. Helt fantastiskt. Nu är det bara att ta en match i taget, säger han till VG.