Schelin hyllad med hederspris

Uppdaterad
Publicerad

Lotta Schelin hedrades på fotbollsgalan med ett hederspris för sina insatser för svensk fotboll.

– Jag är glad att vara del av skaran som fått detta pris, sade Schelin

Tidigare i år fick Lotta Schelin lägga fotbollsskorna på hyllan efter en längre tids skada. I kväll hyllades hon på Fotbollsgalan.

Schelin anses av många vara en av Sveriges bästa spelare och har under sin karriär vunnit många titlar. Och det var en rörd Schelin som tog emot de stående ovationerna i Globen.

Fotbollsgalan

– Jag är glad att vara en del av den hedersamma skaran som fått ta emot det här priset, säger Schelin, som haft tufft att lägga karriären bakom sig.

– För ett år sedan kunde jag inte kolla på den här galan, det var för tufft. Jag ville inte påminnas om den tiden i mitt liv.

– Men jag har insett att även om jag inte har en framtid på fotbollsplan så har jag i alla fall en framtid, säger hon.

Och den skada hon dragits med sedan innan EM börjar ge med sig.

– Jag har börjat må lite bättre, peppar peppar. Man är lite ödmjukt försiktig när man pratar om det. Jag är sjukskriven nu i november men jag hoppas kunna börja göra lite små grejer sen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollsgalan

Mer i ämnet