Schelin inför EM-starten: ”Det kan inte bli bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Hela det svenska landslaget, inklusive Lotta Schelin, är skadefria inför EM-premiären mot Tyskland på måndag. Nacken känns bra och nu är det inget som stoppar henne från att gå in ”110 procent” mot de regerande mästarna.

– Det ser väldigt bra ut, det är jätteskönt, säger Schelin till SVT Sport.

Lotta Schelin vittnar om ett taggat lag som är redo att inleda EM på måndag. Och förutsättningarna kunde inte vara bättre.

– Det ser väldigt bra ut, det är jätteskönt, tänk att ha en helt intakt trupp när man ger sig in i ett mästerskap, det kan inte bli bättre. Så vi håller tummarna för att det håller sig så, säger hon.

Huvudet känns bra

I juni drabbades hon av en nackskada efter en smäll i matchen mot Limhamn Bunkeflo och för knappt två veckor sedan tränade hon fortfarande inte nickar. Men nu har hon inga besvär.

– Det känns jättebra både behandlingsmässigt och på plan så jag har egentligen ingenting som egentligen begränsar mig utan jag ska gå dit 110 procent och tänker göra det i alla lägen. Det är bara att köra.

Sverige möter Tyskland i första matchen, ett lag svenskarna inte vunnit mot i ett mästerskap på 22 år.

– Nu har vi snackat Tyskland väldigt länge och vi känner dem väldigt bra men det som är najs är att det finns ingen rädsla i snacket utan det är positivt och känns kul och utmanande och det känns som att vi pratar offensivt och det gillar jag.

Fischer sms:ar med tyskarna

Nilla Fischer, som spelar i tyska Wolfsburg till varadags, känner spelarna i motståndarlaget väl.

– Jag har skrivit lite med ett par av dem men vi skriver mest ”hur känns det”, ”har ni haft roligt” och liknande. De där syrliga kommentarerna får vänta till efter match.

Hon kan se ett nytt drag i den tyska truppen.

”Sjukt hungriga på att slå dem”

– Det är lite skillnad på de individuella spelarna, det är lite mer teknik och lite mer lirare i denna årgången än tidigare då det verkligen varit den här maskinen. Sen är det fortfarande samma duktiga, samma starka lag, men just den individuella tekniken tycker jag är en liten skillnad.

Och trots att Sverige inte slagit Tyskland under ett mästerskap på så många år, tror Fischer på sitt lag.

– Vi är ett väldigt bra lag. Vi är sjukt hungriga på att slå dem och i ett EM kan allt hända. Vi ska göra allt vi kan på måndag för att vinna mot dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.