Sundhage: ”Det var lite gambling”

Uppdaterad
Publicerad

Direkt efter förlusten mot Italien var Pia Sundhage besviken, men Sverige är klara för kvartsfinal  där man möter värdnationen Nederländerna.

– Det kommer kännas spännande. Det kommer vara fullt på läktaren och vi tänker tysta den, säger förbundskapten Pia Sundhage till SVT Sport.

Sverige ställde upp med en nykomponerad backlinje mot Italien med bland annat generalen Nilla Fischer på bänken.

Förbundskapten Pia Sundhage tar sitt ansvar för laguttagningen.

Fotbolls-EM

– Det var lite gambling. Jag får ta på mig det. De har inte spelat ihop sig och det kunde man se, men vi fick vila lite ben. Om vi har gjort rätt eller inte återstår att se. Vinner vi nästa har vi gjort rätt, säger hon till SVT Sport.

Svenska stjärnan Lotta Schelin är inne på samma sak.

– Det är alltid svårt. Det är en backlinje som har spelat mycket ihop och det märktes i de tidigare matcherna. Jag tycker ändå de gör det bra efter förutsättningarna idag, säger hon.

”Man känner frustration”

Efter en riktigt svag första halvlek höjde sig Sverige till andra, men trots det var det Italien som avgjorde med fem minuter kvar av ordinarie speltid.

Det grämer Schelin som efter halvtid fick gå ner och spela yttermittfält.

– Man känner frustration och besvikelse. En förlust är inget man hade önskat. Utifrån matchbilden och andra halvlek så känns det lite trögt att släppa in 3-2-målet, säger hon till SVT Sport.

Lördagens kvartsfinal mellan Nederländerna och Sverige har avspark 18.00 och sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet