Lotta Schelin. Foto: Bildbyrån

Schelins favoriter på Fotbollsgalan: ”Gjort en jättefin säsong”

Uppdaterad
Publicerad

Lotta Schelin kommer till Fotbollsgalan på måndag bara månader efter beslutet att karriären är över. I år är hon inte själv med och tävlar om diamantbollen, ett pris hon vunnit fem gånger, men hon tror på sina föredetta landslagskollegor.

– Spontant så får jag både Caroline Seger och Nilla Fischer i tankarna, säger Schelin till Sydsvenskan.

I slutet av augusti meddelade Schelin att karriären var över efter sviterna av en hjärnskaking. En skada hon fortfarande fortfarande känner av.

– Det känns bättre i alla fall. Jag är försiktigt optimistisk och hoppas det inte blir några bakslag, säger hon.

På måndag kommer hon att befinna sig på Fotbollsgalan. En gala där hon fått ta emot priset diamantbollen fem gånger, fler än någon annan. Första gången 2006 och sen den makalösa sviten; 2011, 2012, 2013 och 2014.

– Alla är speciella på sitt sätt. Själva grejen att hålla en viss nivå över tid är också häftigt. Jag vet hur svårt det är, därför känns den sista häftigt. Men det är klart att den första av de fyra också var häftig – jag hade vunnit första Champions League-guldet med Lyon, det var en wow-känsla efter ett riktigt fint år. Jag förstod att jag var med i diskussionen och det var skönt att vara tillbaka med den där riktiga topprestationen, säger hon till Sydsvenskan.

Under årets gala tror hon på att hennes före detta landslagskollega plockar hem priset.

– Det finns jättemånga möjliga. Spontant så får jag både Caroline Seger och Nilla Fischer i tankarna. Båda har gjort en jättefin säsong. Fischer har aldrig fått ta emot Diamantbollen, så jag tänker att det kan ligga nära till hands.

Fotollsgalan sänds i TV4 20.00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.