Schelins skada oförändrad – ”Ingen ljusning”

Uppdaterad
Publicerad

I juni 2017 skadade Lotta Schelin huvudet i en allsvensk match med Rosengård och efter det fick hon huvudvärk. Hon spelade EM med Sverige, men har sedan dess varit sjukskriven och inte tränat över huvud taget.

– Det är tyvärr ingen ljusning. Hon har själv förhoppningar om att kunna göra comeback, men det är klart att det blir tuffare hela tiden, säger Rosengårds klubbchef Erling Nilsson till SVT Sport.

Schelin tränar inte med laget utan hon har ett program med de två läkare som jobbar med henne.

– Jag åt en snabb lunch med henne nyligen och enligt min bedömning är det inte aktuellt med fotboll under våren i alla fall, säger Nilsson.

Schelin, som har gjort 185 a-landskamper, har konstant huvudvärk. Vissa dagar är det bättre och andra sämre.

Förbundskapten Peter Gerhardsson följer också Schelins utveckling.

– Jag följer ju Rosengård naturligtvis och hon är inte i träning där utan fortfarande sjukskriven. Det är ingenting jag kan påverka. Hon har varit borta väldigt länge nu. Det är som det är, säger han till SVT Sport.

– Naturligtvis hoppas jag att hon kan komma tillbaka. Det viktigaste för Lotta är att hon kommer tillbaka frisk. Om hon kan börja spela fotboll i Rosengård och det visar sig att hon är landslagsmässig så får man ta det då.

SVT Sports Jane Björck träffade Lotta Schelin i oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.