Olivia Schough efter en damallsvensk match i somras. Foto: Bildbyrån

Schough prisad som mest värdefulla spelare

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens landslagsanfallare och lagkapten Olivia Schough utnämndes till damallsvenskans mest värdefulla spelare, MVP, på en gala som Aftonbladet anordnade under söndagskvällen.

Olivia Schough slutade på delad förstaplats i damallsvenskans assistliga med sina sju framspelningar under året och var starkt bidragande till att Stockholmslaget hängde kvar i högstaserien i fotboll.

– Det är mycket som har funkat. Jag har tränat hårdare, fått mycket förtroende från mina tränare och hittat en roll i laget som fungerat bra och som också har givit lite poäng och så vidare. Jag vet inte vad jag ska säga mer men jag är jätteglad, säger Olivia Schough till Aftonbladet

Schough var nominerad tillsammans med Kristianstadmittfältaren Therese ”Sessy” Åsland och Göteborgs guldmålvakt Jennifer Falk.

Tidningen tv-sände damallsvenskan i år och prisade Schough och andra spelare och ledare utifrån röster från en egenutnämnd jury.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.