Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olivia Schough och Hedvig Lindahl.

Schough tar Lindahl i försvar: ”Kommer göra mycket gott”

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahls första tid i Djurgården har inte direkt varit friktionsfri.

Nu får hon stöd av landslagskollegan Olivia Schough.

– Jag har all förståelse för att det tar tid att komma in i en stor klubb och särskilt i Djurgården som har så många engagerade fans, men Hedvig är en fantastisk målvakt och hon kommer att göra mycket gott för den klubben, säger 31-åringen till SVT Sport.

Hedvig Lindahl har bara tillhört Djurgården i knappt tre månader men har redan hunnit hamna i konflikt med en del av klubbens supportrar efter några mindre genomtänka handlingar och uttalanden. Bland annat så skrek hon ”Kan man inte få hålla nollan i det här jävla laget” när hon släppte in ett mål mot Brommapojkarna och efter ett derby mot Hammarby gick Lindahl ut och hyllade lokalkonkurrentens publikarbete.

– Det är så klart en väldigt olycklig inledning på hennes sejour i Djurgården, säger Rosengårds Olivia Schough.

Landslagskompisen är dock helt övertygad om att det kommer att vända.

– Jag har all förståelse för att det tar tid att komma in i en stor klubb och särskilt i Djurgården som har så många engagerade fans, men Hedvig är en fantastisk målvakt och hon kommer att göra mycket gott för den klubben, säger Schough.

Här rasar Lindahl efter insläppta målet (18 sept):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Hedvig Lindahl rasar efter insläppta målet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.