Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se PSG-Häcken i spelaren ovan Foto: svt

Se Champions League-kvartsfinalerna: PSG–Häcken och Barcelona–Brann

Uppdaterad
Publicerad

Häcken ska försöka vända underläget i returmötet mot PSG (2-1).

Se matchn här och häng med i chatten.

Sändningstider:

20.45 – 23.00 SVT24/Play, Fotboll, UWCL kvartsfinal, PSG-Häcken

Champions League: Följ PSG–BK Häcken och Barcelona–Brann

Överblick

Pinnat inlägg

Matchfakta

PSG - Häcken: 3-0
1-0 Tabitha Chawinga 30, Korbin Albert 70, Marie-Antoinette Katoto 74

Så startar Häcken (4-2-3-1)

Jennifer Falk - Hanna Wijk, Josefine Rybrink, Alvi Luik, Elma Junttila Nelhage – Alice Bergström, Jóhanna Fossdalsá Sørensen, Filippa Curmark, Monica Bah, Rosa Kafaji – Felicia Schröder

Som ni ser så startar den 16-åriga supertalangen Felicia Schröder.

Tack vill säga tack till alla som hängde med i chatten i kväll, vare sig det handlade om matchen eller annat 🙂

Glad påsk och ta hand om er!

Påskharen • Jag kan inte säga att jag håller med helt här i chatten men jag tycker Häcken gjorde det BRA men det RÄCKTE INTE. Just ikväll. Det som är så bra ÄR ju att det kommer nya chanser. Tack ska ni ha.

Jennie Guldén • Pengar är inte svaret på skillnader såklart men är en stor del på skillnaden. Se exempelvis på engelska ligan där lagen idag får stöttning av herrlagets ekonomi (jag tycker förstås det är positivt för det utvecklar damlaget) och att damligans lag var helt annorlunda innan pengarna kom in.

blåmes • Håller med giraffen att det är som de ska angående möjligheter för tjejer att spela fotboll. Men sen handlar det såklart så vanligt om pengar Och sexismen finns fortfarande :(

Peter • Den energin som de hade nu skulle de ha haft tidigare i matchen

Anders Halvfinne • Jajamän glad påsk 🐣 alla 🐣

Giraffen • Uppsala Jan jag tror det är ungefär 9 miljoner så här långt (kr alltså). Räknade efter…

SVT hade en artikel om att 98,8 % av prispengarna i CL går till herrlaget/turneringarna och där står prispengar för varje steg, vunnen match. Häckens herrar fick ca 44 miljoner för att nå gruppen i Europa League t ex.

Det är ju där de mesta pengarna dras in också såklart. Och CL för herrar är mer prispengar än Europa League, Conference League och UWCL tillsammans.

Om jag har någon kritik mot Uefa så är det att de borde göra mer för att damernas CL ska kunna öka sin egen popularitet och intäkter. Formatet… och bara 16 lag… och domarnivån som varit stundtals amatörmässig.

Formatet kommer att ändras om 2 år och då får även damerna en Europa League. Prispengarna tror jag som sagt kommer växa ganska snabbt. Folk tittar, bara det är någorlunda bra lag som möts, inte är så många 9-0 matcher, och de har ett riktigt tv avtal.

Anna • Bra gjort ändå av Häcken och jag har förstått att man inte bör nämna andra sporter än den just nu i chatten aktuella men jag passar ändå på att säga Heja Leksand! Glad Påsk och gonatt!

PSG var numret större än oss, säger Filipa Curmark. Vi är inte tillräckligt skärpta. Vi mattas av på slutet. Får inte bollen dit vil vill.

Jennie Guldén • Bra summerat @giraffen, håller med dig!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.