Foto: Bildbyrån

Lagerbäck dämpar kollegans tokhyllning

Uppdaterad
Publicerad

Han har hyllats av fansen, den isländska presidenten, experter och det svenska folket. Senast att ansluta till hyllningskören: Assisterande förbundskaptenen Heimir Hallgrimsson. Som vanligt behöll Lars Lagerbäck lugnet – men med en försiktig handrörelse försökte svensken tysta sin kollega. ”Jag vet att du inte gillar komplimanger...

Ett Island som mot alla odds besegrat England, spelare och fans i extas, en vilt jublande isländsk bänk – och en förbundskapten som inte rörde en min.

Bilden efter åttondelsfinalen mot England säger en hel del: Till skillnad från flera av sina förbundskapten-kollegor är Lars Lagerbäck blygsam med att visa sina känslor.

Men när Islands assisterande förbundskaptenen Heimir Hallgrimsson öste beröm över sin kollega idag, då avslöjade en liten, liten handrörelse svensken. 

– Island är ett land där det bara spelas amatörfotboll, coacherna är amatörcoacher. Så att få en sån här kille till Island, med alla hans internationella erfarenhet. Han har jobbat på den här nivån hela sitt liv, att en sån kille kommer och lär oss hur man ska göra – det är ovärderligt.

– Vi förstår nog inte hur mycket han lämnar i händerna på det isländska förbundet. Jag vet att du inte gillar komplimanger...

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.