Så planerade Larsson och Goitom avslutet: ”Är det du som ska avgöra?”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Larsson serverade Henok Goitom till anfallarens 100:e mål i AIK.

Dagen före match hade de tillsammans planerat avslutet.

– Vi gick och pratade lite på träningen i går och drömde lite och sa ”är det du som ska avgöra i 90:e och det blir ett SM-guld?”, säger Larsson till SVT Sport.

Henok Goitom meddelade nyligen att matchen mot Sirius blir hans sista i karriären. Och i den drabbningen fick han kröna sin tid i AIK med att sätta sitt 100:e mål för klubben.

Sebastian Larsson förklarar att Goitom, som lämnar över kaptensbindeln till den förstnämnde, betytt mycket för honom.

– Det kan jag inte beskriva nu. Den ledare han har varit, den kapten han har varit för oss sen jag kom till klubben. Han tog direkt ett stort ansvar för mig och fick mig att vara delaktig. Han har styrt laget och varit enorm, säger Larsson till SVT Sport.

”Förtjänar han”

Dagen före matchen mot Sirius, där hoppet om att vinna allsvenskan fortsatt fanns, hade duon en plan om hur det skulle sluta.

– Vi gick och pratade lite på träningen i går och drömde lite och sa ”är det du som ska avgöra i 90:e och det blir ett SM-guld?”. Några delar slog in, men inte riktigt hela.

Goitom fick nicka in en boll, men SM-guldet landade hos Malmö FF.

Larsson går igenom det betydelsefulla målet:

– Vi får frispark och vi får ögonkontakt. Han pekar ungefär på en yta och det var en enorm glädje att få se honom göra det där målet. Det förtjänar han. Och alla hyllningar. Det har varit en ära att få spela med honom.

Se mer: Henok Goitom pratade direkt till fansen efter sin sista match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.