Sebastian Andersson. Foto: Bildbyrån

Sebastian Andersson: ”Det känns lite tidigt”

Uppdaterad
Publicerad

Idag kom beskedet om att Bundesliga drar igång redan om nia dagar. Det trots till exempel Sebastian Anderssons Union Berlin idag tränade med hela laget för första gången.

– Därför känns det lite tidigt att spela om åtta-nio dagar. Vi får göra det bästa av det, säger Andersson till Aftonbladet.

Andersson blev lite förvånad över det tidiga startdatumet, han hade gissat på en vecka senare.

– Rent fotbollsmässigt är det skönt. Många klubbar och spelare kan andas ut. Framför allt flera av klubbarna hade fått det tufft om vi inte återupptagit säsongen. Men jag trodde inte att det skulle gå så snabbt, säger han till AftonbladeL

Landslagsanfallaren berättar att det ibland kommer kontrollanter för att se till att restriktioner följs och att avstånd hålls i omklädningsrummet. De har också blivit tvungna att ändra på sina rutiner.

– Här i Tyskland måste alla gå runt och skaka hand med alla i laget när man samlas. För att visa respekt. Jag tycker det är skönt att slippa hålla på med det hela tiden. Det är skönt att bara nicka åt varandra och säga hej, säger Andersson som gjorde elva mål i Bundesliga innan coronakrisen satte den på paus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.