Seger: ”Det ska bli roligt att prova”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Sundhage hintade om det redan i går. När EM-kvaltruppen som ska möta Moldavien och Polen samlades i Göteborg så är det nytt spelsystem på gång, igen. Men navet på mitten är densamma – Caroline Seger.

Seger ser fram emot det nya, men betonar också betydelsen av att känna trygghet i ett spelsystem.

– Vi har ju bytt ganska mycket på kort tid, men 4-4-2 är nåt som jag tror att alla svenska spelare kan utantill, så det är nåt man alltid kan falla tillbaka på.

Damlandslaget i fotboll

– Det här blir nytt och annorlunda, på så sätt att det blir tre forwards. Jag tror det är väldigt anfallsrikt och väldigt offensivt så det ska bli roligt att prova och hoppas att det blir bra, säger lagkaptenen till SVT Sport.

Hur taggad är du personligen inför omstarten och hur långt framåt ser du?

– Det ska bli jätteroligt med tanke på att vi har EM-kval, alltid roligt med kval. Och sen har vi OS-kval i mars, så mycket att se fram emot, många roliga matcher. En match i taget, som vi så roligt säger här i Sverige, det tänker jag bara på just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet