Seger: ”Försöker njuta av tiden”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger laddar för sitt sista OS.

Men är det sista mästerskapet?

– Jag vet i mitt huvud vad jag ska svara så ni blir lurade, haha, säger landslagskaptenen till SVT Sport.

Caroline Seger, Nilla Fischer och Hedvig Lindahl hör till de riktigt rutinerade spelarna och kulturbärarna i svenska landslaget.

I truppen som just nu förbereder sig för dubbla landskamper på Malta har det kanske blivit tydligare än någonsin hur länge de varit med. Flera debutanter är uttagna och yngsta spelaren, 17-åriga Rosa Kafaji, är 20 år yngre än 37-åriga Lindahl som är äldst.

Damlandslaget i fotboll

– Man börjar inse att de yngre börjar krypa närmare och att vi är lite äldre. Det funkar så i landslaget och är en naturlig utveckling av det hela. Det krävs mycket för att leverera på den här nivån och de får gärna jaga, säger Caroline Seger.

”Minns hur hungrig man var”

Seger minns själv tillbaka på när hon var ung och knackade på dörren till landslaget.

– Jag minns hur hungrig man var, man ville vara överallt och ingenstans. Det är tjusningen och det fantastiska med att de kommer upp. Man saknar själv den känslan ibland, men nu lever man mycket på sin rutin och erfarehet. Man är trygg i sig själv på ett helt annat sätt än när man var 19-20. Det är också skönt.

Sommarens uppskjutna OS blir 35-åringens sista. Men bara året senare väntar ett uppskjutet EM som avgörs i England, vilket så klart lockar Seger som har två år kvar på kontraktet med klubblaget FC Rosengård.

”Försöker njuta”

– Just där man är i karriären nu fokuserar jag bara på det som är framför mig. Jag försöker njuta av tiden och uppleva det sista av fotbollen. Det återstår att se, säger hon på frågan om det blir ett ytterligare mästerskap efter OS.

Hur trött är du på den frågan?

– Det är sånt man får leva med. Det är okej för mig. Jag vet i mitt huvud vad jag ska svara så ni blir lurade, haha.

SVT sänder Sveriges möte med Österrike 15.00 imorgon och matchen mot Malta på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet