Seger inför Islandsmatchen: ”Det blir frustrerat”

Uppdaterad
Publicerad

Långa inkast och fördröjningar i spelet var en del av Islands taktiska drag i det första kvalmötet.

När det nu är dags att möta Island på nytt, vill Caroline Seger se ett väl förberett Sverige.

– Det blir frustrerat när de tar så mycket tid av speltiden, men för oss handlar det om att göra jobbet som måste till för att vinna matchen.

I det första EM-kvalmötet med Island i Reykjavik var det en fast situation via ett långt inkast som gav isländskorna kvitteringen till 1-1 efter en timmes spel, vilket också blev slutresultatet.

Det var också sekvenser i matchen som tog väldigt lång tid just vid Islands inkast, något som irriterade svenskorna. Nu, när det är dags för EM-gruppfinal och nationerna drabbas samman igen, ska Sverige vara bättre förberett.

Damlandslaget i fotboll

– Det är en sådan grej som vi måste vara med på. De skickar långa inkast, det blir många spelavbrott och det tar mycket tid. Det är en stor chans för dem när de får de fasta situationerna, säger Caroline Seger under måndagens presskonferens och fortsätter:

– Det blir frustrerat när de tar så mycket tid av speltiden, men för oss handlar det om att göra jobbet som måste till för att vinna matchen. För vår del får de hålla på med sitt och vi får fokuserat på vårt.

”Inte vika oss en tum”

Även i det övriga spelet är Seger klar över vad som väntar.

– Island bygger sitt spel på det fysiska och närkampsspel. De vill mycket framåt och får energi av det. Vi var inte förberedda på det senast utan måste vara det nu mentalt på att det kommer att vara tufft där ute om de kommer hit och spelar som senast.

En av Sveriges andra stjärnor i Magdalena Eriksson fyller på:

– Det handlar om att förbereda oss på den fysiska kampen. Det är en självklarhet som vi vill göra i varje match men det kommer bli extra viktigt mot Island som bjuder upp till det. Att vi inte viker ner oss en tum och att vi är flexibla och förberedda.

Sverige leder gruppen före Island och ett oavgjort resultat räcker för att Sverige ska säkra sin EM-biljett.

Tisdagens match startar klockan 18.15 och visas i SVT2 samt SVT Play.

KLIPP: Fischer: ”Oerhört tuff konkurrens”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet