Seger och Granqvist: ”Vi är väldigt starka karaktärer”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger och Andreas Granqvist gick i samma klass på Filbornaskolan i Helsingborg. Och de tycker att de har många likheter.
– Jag tror att det har speglat oss båda att vi är väldigt starka karaktärer, säger Seger till SVT Sport.

Andreas Granqvist ledde det svenska landslag som gick till kvartsfinal i VM i Ryssland förra året. Caroline Seger ska nu leda Sverige under sommarens VM-resa i Frankrike.

SVT Sport stämde träff med Sveriges lagkaptener – som känner varandra väldigt väl från åren på idrottsgymnasiet.

Såg ni ledaregenskaper i varandra redan då?

– Ja, hon har alltid varit en tjej som har tagit för sig och har inte varit blyg. Det har nog varit en fördel i hennes karriär, säger Granqvist om sin klasskamrat, och fortsätter:

– Jag tror det som också gjort att vi har lyckats därute på planen, är att vi båda har en otrolig vinnarskalle. Kan man hitta en bra balans i det så tror jag att det är väldigt viktigt för att nå framgång.

Granqvist: ”Hoppas det blir en grym fest igen”

De tycker båda att det som betyder mest i rollen som lagkapten är att vara sig själv, sprida positivitet och få alla i truppen att vilja samma sak.

VM-resan som de svenska herrarna gjorde förra året inspirerar Seger och co inför det kanske hittills största mästerskapet på damsidan.

– Det är bara en stor inspiration såklart. Och speciellt när man känner Granqvist. Man vet själv hur mycket arbete det är bakom. Hur mycket slit och jobb som krävs för att man ska göra en sån bragd, säger Seger.

Och Granqvist tror det mycket väl kan bli ännu en skön svensk fotbollssommar:

– Hoppas det blir en grym fest igen och att de kan gå några snäpp längre än vad vi gjorde, vara med där och fajtas om medaljerna.

Se mötet i Sportspegeln 19.00 i SVT 1 och här ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer