Caroline Seger Foto: Bildbyrån

Seger poängräddare för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Ett formsvagt Piteå såg ut att kunna skrälla hemma mot serieledande Rosengård. Men med kvarten kvar klev istället Caroline Seger fram och räddade poäng till Rosengård som gör ett mini-ryck i toppen.

Piteå hade med sig en dyster trend till hemmamatchen mot Rosengård. Bara en seger på de sju senaste matcherna, och laget var i stort behov av poäng för att inte riskera att halka för långt ned i tabellen.

Och mot serieledande Rosengård, som hade chans att skapa en fyrapoängslucka ned till andraplatsen, så var det två lag som skapade flera chanser i den första halvleken.

Men det blev bara ett mål. I den 40:e minuten så slog June Pedersen en lång hörna mot Julia Karlernäs vid bortre stolpen, som nådde högst och nickade in bollen i mål för andra matchen i rad.

Seger kvitterade

I andra försökte hemmalaget att hålla ut, och ta de välbehövliga tre poängen. Men till slut gick det inte längre. När Rosengård fick chansen på hörna i den 74:e minuten, från samma hörn som Piteå vid deras ledningsmål, så lyckades även de hitta nät. Och det var landslagsstjärnan Caroline Seger som hittade bollen efter några studsar, och kunde sätta slutresultatet 1-1.

Rosengård leder nu serien med två poäng före Göteborg.

OBOS Damallsvenskan

Piteå IF logo

Piteå IF

1 - 1

FC Rosengård logo

FC Rosengård

LF Arena, Piteå
Publik: 1978
Domare: Tess Olofsson

Första halvlek

  • 1 - 0MålKarlenäs
    40'

Andra halvlek

  • 74'
    1 - 1MålSeger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.