Caroline Segers Lyon möter Kosovare Asllanis Manchester City i CL-semin. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Segers Lyon jagar ny final i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Efter 3-1-segern på bortaplan är det fördel för Caroline Segers Lyon i Champions League-semifinalen mot Kosovare Asllanis Manchester City.

– Vi har försökt förbättra vissa saker och förhoppningsvis kan vi utnyttja deras svagheter, säger Citys Jill Scott.

Lotta Schelin satte för ett år sedan punkt för sina åtta år i Lyon med en tredje Champions League-titel.

Regerande mästarlaget har nu ett urstarkt utgångsläge för att ta sig till ännu en final efter 3-1-segern borta mot Kosovare Asllanis Manchester City.

– Lyon är förstås ett av Europas bästa lag. Deras fysiska spelstil imponerade på oss förra veckan. Det märks att de känner varandra väl, men det gör även vi, säger Citys rutinerade mittfältare Jill Scott.

– Vi har försökt förbättra vissa saker och förhoppningsvis kan vi utnyttja deras svagheter.

”Ska utnyttja deras svagheter”

Landslagets mittfältsnav Caroline Seger, som anslöt till det franska storlaget samtidigt som Schelin lämnade, får inte lika mycket speltid i Lyon som hon är van vid. Men hon säger att hon inte känner sig stressad över det och att miljön ändå är utvecklande. Seger har tidigare varit i Champions League-final med både PSG och Tyresö.

Klubbkompisen från PSG-tiden, Kosovare Asllani, satte Citys enda mål i första semifinalen.

– Deras styrka talar för sig själv. De är fysiska och har bra bollkontroll. Jag tänker inte avslöja deras svagheter för vi ska försöka utnyttja dem, säger Scott.

Kvällens match börjar 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.