Foto: Bildbyrån

Linda Sembrants Juventus krossade Zürich i snöyra

Uppdaterad
Publicerad

Det var kyligt när Juventus tog emot Zürich i Champions League-fotbollen, och matchen startade senare på grund av snöfall.

Något som däremot var hett var Juventus Cristiana Girelli som gjorde fyra mål när Juventus vann med 5-0.

Det snöade rejält i Turin under torsdagskvällen. Och det dröjde en halvtimme efter utsatt starttid innan matchen mellan Juventus och Zürich kunde börja spelas.

Men när det väl började spelas var Cristiana Girelli redo direkt. På en låg hörna i andra minuten skarvade hon in 1-0, vilket var starten på en målrik kväll för italienskan.

I 45:e skulle hon få in sitt andra mål när hon på straff satte 3-0 när hon kyligt la bollen mitt i mål.

Två snabba mål i andra

I andra halvlek kom ytterligare två mål från Girelli inom loppet av två minuter. Först blev hon ren mitt i boxen där hon på ett direktskott utökade till 4-0, och sedan från straffpunkten än en gång till 5-0 som även blev matchens sista mål.

Svenska Linda Sembrant spelade hela matchen, men gjorde inga poäng. Segern för Juventus gör att de fortfarande har chans att nå slutspel. Sista gruppspelsmatchen spelas mot Lyon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emma Berglund, Rosengård. Foto: Bildbyrån

UEFA Women's Champions League

Juventus logo

Juventus

5 - 0

FC Zürich logo

FC Zürich

Allianz Stadium, Turin
Publik: 3097
Domare: Dr. Riem Hussein

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.