Sofie Bredgaard spelar numera i Rosengård. Foto: Bildbyrån

Talangen bytte serietvåan mot ettan – nu möts de i seriefinal

Uppdaterad
Publicerad

Den danska talangen Sofie Bredgaard inledde säsongen i Linköping. En damallsvensk match blev det i LFC innan flyttlasset gick mot Malmö och mästarna Rosengård. Ikväll möts de båda lagen i en seirefinal av damallsvenskan.

20-åriga Sofie Bredgaard är född och uppvuxen norr om Köpenhamn och ville plötsligt komma närmare sin familj av personliga anledningar. En övergång till Rosengård blev klar bara dagar innan transferfönstret stängde.

– En självklarhet för oss även om vi såklart ville ha kvar henne som fotbollsspelare, säger Linköpings ordförande Paul Lindvall till SVT Sport.

Bredggards inledning i Rosengård har varit bra och talangen med en skottfot få förunnad är given i mästarlagets startelva. Under våren har hon även fått förtroende i det danska a-landslaget efter flera framtränade insatser i ungdomslandslagen.

Fler framträdande danskor

Trots tappet av Bredgaard har Linköping haft en strålande inledning av serien. I laget  finns fortfarande en annan framträdande danska, Amalie Vangsgaard som delar skytteligaledningen med Kristianstads Tabby Tindell. Tillsammans med Therese Simonsson bildar de seriens målfarligaste duo, noterade för sammanlagt tretton mål på elva matcher.

Inför mötet på fredagskvällen leder Rosengård damallsvenskan två poäng framför Linköping som i sin tur har två poäng till godo mot trean Häcken. Matchen spelas i Linköping klockan 18 på fredagsvällen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Expert Markus Johannesson om Linköpings framgångsnycklar. Foto: SVT/Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.