Göteborg fortsatt obesegrat i damallsvenskan

Det blev en jämn första halvlek mellan serieledande Kopparbergs/Göteborg FC och tabellfemman Vittsjö. Men med sex VM-spelare i laget tog Göteborgslaget kommandot i andra halvlek.

Med en 4-2-seger fortsätter de att toppa tabellen – och är obesegrade i damallsvenskan den här säsongen.

Serieledande Kopparbergs/Göteborg ställdes mot femman i tabellen, Vittsjö, och det blev en jämn första halvlek.

I Göteborgs lag finns fyra svenska landslagsspelare som varit på VM i Frankrike– Julia Roddar, Elin Rubensson, Julia Zigiotti Olme och målvakten Jennifer Falk. Dessutom finns nederländska Loes Geurts och norskan Vilde Böe Risa i laget, och de har där med inte hunnit träna ihop särskilt mycket efter VM.

Det verkade dock inte bekomma Göteborg särskilt mycket, som efter 17 spelade minuter gjorde det första målet i matchen. Det genom Rebecka Blomqvist, som gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Bara några minuter senare fick Vittsjö hörna och då satt kvitteringen – 1-1 efter att Alexandra Benediktsson satte bollen i mål.

Obesegrade i år

Göteborgs målvakt Jennifer Falk visade att hon har i landslaget att göra när hon drog till med en jätteräddning i slutet på första halvlek och såg till att Vittsjö inte fick ta över ledningen.

I stället vände Göteborg spelet snabbt och minuten senare satt ledningsmålet, 2-1, för gästerna genom Julia Roddar.

Efter halvtidsvila fortsatte Göteborg att ånga på. Pauline Hammarlund satte 3-1 i första minuten.

Rebecka Blomqvist såg till att bättra på sitt målprotokoll ytterligare när hon tryckte in 4-1 för serieledarna.

Vittsjö lyckades visserligen få in ett mål, men matchen slutade 4-2 till Kopparbergs/Göteborg och de fortsätter där med att toppa tabellen. Serieledarna är obesegrade i damallsvenskan det här året.