Tvåmålsskytten Håland firar. Foto: Bildbyrån

Dortmund bortaslog Sevilla i Champions League

Eriling Braut Haaland var mannen bakom Dortmunds starka seger med 3-2 mot Sevilla.

Haaland gjorde två av målen – och efteråt hylllade han en annan målskytt.

– Jag såg Mbappé göra hattrick igår, och fick gratis motivation. Så jag får tacka honom, säger Håland norska TV2 efter första åttondelen i Champions League.

Det var hemmalaget Sevilla som tog ledningen i första halvleken. Efter sju minuter sköt Suso ett skott som via en Dortmundback styrdes in i mål.

”Älskar Champions League”

Men resten av halvleken tillhörde Dortmund. Först gjorde Mahmoud Dahoud 1-1. Sedan var det dags för norrmannen Erling Braut Haaland att kliva in i handingen. Han gjorde inte bara 1-2 målet utan också 1-3 innan halvleken var slut.

– Det var härligt att göra mål. Jag älskar Champions League. Det är alltid något speciellt. Men vi måste vara påslagna i nästa match för att ha chans att slå ut Sevilla, säger Haaland vidare.

Den andra halvleken var jämn och båda lagen försökte att hitta fram till de riktigt vassa målchanserna utan att lyckas. Fram tills den 85:e minuten då den inbytte Luuk de Jong reducerade till 2-3 för Sevilla. Målet blev också matchens sista.

Dortmund har nu ett bra resultat inför returmötet som spelas 9 mars.

ARKIV: Liverpool vann i Champions League (16 februari)