Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se flera stora mål av Sir Bobby Charlton. Bland annat han två mål (28 sek in) i Europacupfinalen 1968 mot Benfica – tio år efter flygkraschen med Manchester United. Foto: TT/SVT

Sir Bobby Charlton död – blev 86 år gammal

Uppdaterad
Publicerad

Sir Bobby Charlton är död.

Den engelske fotbollsikonen blev 86 år gammal.

”Vi vill tacka alla som visat omtanke och kärlek för honom”, skriver familjen i ett uttalande.

Se bilder från Sir Bobby Charltons karriär i spelaren ovan.

Charlton hålls som en av de främsta engelska spelarna genom tiderna. Han gjorde 249 mål för Manchester United och vann VM med England 1966.

Nu har ikonen dött, 86 år gammal.

Hans familj skriver i ett uttalande:

”Hans familj vill framföra sitt tack till alla som har bidragit till hans vård och för de många människor som har älskat och stöttat honom. Vi ber att familjens integritet respekteras vid denna tidpunkt”.

Manchester United skriver på sin hemsida:

”Manchester United är i sorg efter att sir Bobby Charlton, en av de bästa och mest älskade spelarna i klubbens historia, har gått bort. Sir Bobby var en hjälte för miljoner, inte bara i Manchester eller Storbritannien, utan i hela världen. Han kommer bli ihågkommen som en av sportens största”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.