Sirius tränare Kim Bergstrand är arg. Foto: Bildbyrån

Sirius ilska – efter Dalkurds flytt

Publicerad

Dalkurd flyttar verksamheten till Uppsala. Det uppskattas inte av stadens allsvenska lag Sirius. – Jag har lust att lägga av, säger tränaren Kim Bergstrand till Upsala Nya Tidning.

Efter spekulationer blev det klart i dag att nyblivna allsvenska klubben Dalkurd flyttar från Borlänge till Uppsala.

”Värsta dagen för mig i Sirius”

Det har inte uppskattats av alla – särskilt inte av Uppsalaklubben Sirius tränare Kim Bergstrand.

– Det här är den absolut värsta dagen för mig i Sirius. Det här har tagit så mycket energi av Sirius så det finns inte. Förra hösten försökte de sno all energi av oss när vi skulle försöka gå upp i allsvenskan och i år har de hållit på också. Otroligt dåligt, säger han till UNT.

”Skrattretande”

Han riktar även kritik mot kommunen.

– Vi har fajtats om varenda millimeter i sex år. Vi har haft usla träningsförutsättningar och kan inte ens få en tillåtelse att få bygga ett gym. Vi får fajtas för allt. Vi har träningsplaner som inte håller måttet och Studenternas som inte håller måttet. Sedan kommer det en ny klubb och då ska man lösa allting. Det är skrattretande att man inte försöker göra det rimligt för dem som redan är här, säger Bergstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer