Daniel Stensson är klar för Sirius. Foto: Bildbyrån

Sirius presenterar dubbla nyförvärv

Uppdaterad
Publicerad

Sirius slår till dubbelt upp. På onsdagen presenterade Uppsalalaget först att Daniel Stensson ansluter från GIF Sundsvall. Sedan följde de upp med värvningen av isländske wingbacken Óli Valur Ómarsson.

Efter att ytterspringaren Laorent Shabani och Moustafa Zeidan nyligen lämnat Sirius för IFK Norrköping respektive Malmö FF har laget nu förstärkt.

Den 25-årige centrala mittfältaren Daniel Stensson, som den här säsongen gjort två mål på nio matcher för GIF Sundsvall är klar fram till sommaren 2026.

– Det här känns otroligt spännande. Jag har fått en riktigt bra bild om hur klubben vill arbeta framåt och hur jag med mina egenskaper kommer att passa in i den utvecklingen, säger Stensson på klubbens hemsida.

Bara minuter senare presenterades även 19-årige wingbacken Óli Valur Ómarsson. Isländaren, som representerat landets ungdomslandslag, har den här säsongen stått för ett mål och fem assister i den isländska ligan för Stjarnan. Kontraktet med Sirius sträcker sig till sommaren 2027.

– Det känns väldigt bra att vara här. Sirius är en fin klubb i en väldigt bra liga, säger Ómarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.