Studenternas håller inte för spel – därmed flyttas Sirius match mot Kalmar. Foto: Bildbyrån

Sirius tvingas flytta hemmamatch – till Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Här är förbundets besked gällande Sirius hemmamatch mot Kalmar på måndag.

Uppsalalaget tvingas flytta matchen till Gavlevallen.

– Det är inte så vanligt och vi gjorde bedömningen att Studenternas inte är spelbar, säger Gerhard Sager, ordförande i Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté, till unt.se.

Anledningen till beslutet är att planen inte håller tillräckligt bra kvalitet.

− I nuläget håller inte gräset för allsvenskt spel och det är inte sportsligt rättvist för något av lagen att spela, säger Sager.

Bergstrands attack i fjol: ”Det är sorgligt”

Det är inte första gången som gräset på Studenternas hamnar i fokus. Vid flera tillfällen tidigare har Siriustränaren Kim Bergstrand ifrågasatt gräset, bland annat i fjol.

– Det har stått hundra hundrakilosgubbar och stampat på den, det är sorgligt. Jag förstår inte varför man lägger ned så mycket tid på mattan och sedan kastar man bara det i sopkorgen, sade han efter matchen mot AFC i superettan när det hade spelats amerikansk fotboll på planen.

Och även i Sirius allsvenska hemmapremiär – 0–2-förlusten mot IFK Göteborg – liknade mattan på sina håll och kanter en leråker.

Vill flytta – trots ekonomisk förlust

För Sirius blir det en ekonomisk förlust.

– Det blir otroligt kostnadstungt för oss att fixa allt extra men det är bara att gå vidare och börja jobba. Det blir en hel del extra kvällsjobb kan man säga, säger Michael Lundgren, klubbchef i Sirius, till unt.se.

Men trots det ville Sirius flytta matchen, enligt förbundet.

– De tillstyrkte det i sitt yttrande, säger Sager till Fotbollskanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.