Oleksandr Zubkov gjorde Sjachtars ledningsmål. Foto: TT

Blodig kvittering för Real Madrid i 95:e

Ukrainska Sjachtar Donetsk var på väg att ge Real Madrid dess första förlust i alla typer av sammanhang den här säsongen. Men i den 95:e minuten kvitterade storklubben till 1-1.

– Att gå igenom dessa svåra tider, speciellt de senaste tio dagarna och ändå kunna spela den här fotbollen gör att jag bara kan ta av mig hatten för spelarna. Det här visade vad de är gjorda av och jag är stolt över att laget kan visa en sådan inställning, säger Sjachtars tränare Igor Jovicevic, enligt Reuters.

Toni Kroos skickade i väg ett inlägg i djupet som Antonio Rüdiger nickade i mål via stolpen för 1-1. Samtidigt fick han en ruggig smäll av Sjachtars målvakt Anatoliy Trubin som gick ut stenhårt och mejade ner Rüdiger som fick ett djupt blodigt sår i ansiktet. Blodigt rann ymnigt och färgade den vita tröjan röd. Även Trubin skadade sig och båda spelarna vårdades i flera minuter. De fem minuternas tilläggstid utökades till tio minuter innan domaren blåste av.

De bägge tränarna Igor Jovicevic i Sjachtar och Reals Carlo Ancelotti verkade uppskatta matchen och pratade med varandra en stund när de gemensamt vandrade ut till mittcirkeln för att tacka domarna.

I början av andra halvlek nickade Oleksandr Zubkov distinkt in ledningsmålet. På slutet hade Real en tung press mot Sjachtar som gjorde allt för att hålla undan. På slutet åkte ukrianska spelare på varningar när de maskade i samband med egna hörnor. Det gällde att hålla undan.

Det är tredje året i rad som Sjachtar och Real ställs mot varandra i Champions Leagues gruppspel.