Självmål avgjorde toppmötet

Daniel Sundgrens låga inspel styrdes in via Christopher Telo bakom en chanslös David Mitov Nilsson i mål. 1-0 räckte för AIK som tog tre blytunga poäng i jakten på Malmö FF i toppen.

– Ibland måste man ha tur, konstaterar Daniel Sundgren i C More.

– Jag missade två lägen innan, det kanske är karma, fortsätter Sundgren.

Sulejman Krpic byttes mot Nicolás Stefanelli i AIK:s anfallsbesättning under sommaren. Argentinaren gjorde under sina första sju minuter större intryck på Solna-publiken än vad Krpic gjorde under hela våren.

23-åringen hann med att tunnla Norrköpings lagkapten Andreas Johansson, göra ett par överstegsfinter och sånär nicka in en hörna bakom David Mitov Nilsson som gjorde sin första allsvenska match på 15 månader.

Mitov Nilsson briljerade i comebacken

Och som han gjorde den. Förutom snedstudsen som kostade Peking samtliga poäng tog Mitov Nilsson allt. En frilägesräddning mot Stefan Ishizaki stack ut som grädden på moset i en serie av klassräddningar. 25-åringen har inte spelat i allsvenskan sedan han bröt benet i april 2016.

– Det känns jäkligt skönt att komma tillbaka till allsvenskan, att känna att man fortfarande håller, säger han till C More.

AIK stängde igen matchen

Efter Stefanellis snudd på övertaggade matchinledning försvann han lite ur matchbilden. Hans anfallskollega Henok Goitom var närmast mål när han lobbade bollen över Mitov Nilsson efter en kvart. Andreas Johansson agerade räddande ängel på målområdeslinjen.

I bortalaget skickade David Moberg Karlsson en vänsterprojektil tidigt i andra halvlek som vållade problem för Oscar Linnér. Skakigt agerande också på den efterföljande hörnan av 20-åringen som inte behövde oroa sig så mycket efter det. AIK backade hem på sedvanligt vis och stängde igen matchen. Då räcker en snedstuds och ett självmål för att vinna.