Sjöstrand om penisbilderna: ”Vidrigt och äckligt”

Publicerad

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Fotbollförbundet, säger efter anklagelserna om skickade penisbilder, till SVT Sport att de ska försöka gå till botten med ärendet. – Att få sådana här bilder är vidrigt och äckligt. Alla former av sådana här kränkningar är helt oacceptabelt. Vi måste gå tillbaka och ta reda på vad som har hänt, säger Håkan Sjöstrand under söndagkvällens Sportspegeln.

Förbundet har tillsatt en grupp som ska utreda det som har hänt.

– Vi tillsatte redan igår (lördag) en intern grupp för att ta reda på allt i denna historia. Jag vet inte vilka de tre förtroendevalda som Axén säger skall ha fått olämpliga bilder är, säger Sjöstrand till SVT Sport.

Håkan Sjöstrand säger att han inte vet vilka spelare det handlar om.

– Vi ska ta reda på fakta, och vad det är som har hänt. Nu handlar det om att ta hand om det här på ett seriöst och bra sätt. Det är mitt ansvar att se till. Inget får sopas under mattan, säger Håkan Sjöstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer