Sjukgymnasten: ”Jag tror på det bästa”

Richard Dahan och Zlatan följdes åt under flera år med bland annat svenska landslaget.
Foto: BildbyrånRichard Dahan och Zlatan följdes åt under flera år med bland annat svenska landslaget.

Sjukgymnasten Rickard Dahan har varit Zlatans sjukgymnast sedan tiden i MFF. Dahan jobbade även för svenska landslaget under sex av Zlatans år i blågult.

– Att se skador är en del av vår vardag. Jag har lärt mig att aldrig dra slutsatser innan man har facit i hand, säger Rickard Dahan till SVT Sport.

Ibrahimovic och Dahan träffades under Zlatans tid i Malmö FF, sjukgymnasten blev en personlig favorit för superstjärnan som fortsatte att anlita sjukgymnasten även efter tiden i MFF.

2010 avslutade Dahan sitt samarbete med MFF och tog plats i landslagets medicinska team.

Drar inga slutsatser

Rickard Dahan har sett tv-bilderna på Zlatans skada men vill inte komma med något utlåtande.

– Att se skador är en del av vår vardag. Jag har lärt mig att aldrig dra slutsatser innan man har facit i hand. Men jag tror och hoppas på det bästa, säger Rickard Dahan.

Har du hört något om något om vad det skulle kunna röra sig om för typ av skada?

– Nä. Han är i en av världens största klubbar med goda resurser. De kommer att utreda skadan på ett bra sätt och ta hand om honom på allra bästa sätt, säger han.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.