Skadan stoppade Seger: ”Måste ge kroppen tid”

Uppdaterad
Publicerad

Rosengårds Caroline Seger, 33, missade dagens Skånederby mot Limhamn Bunkeflo.

Nu går mittfältsstjärnan en kamp mot klockan inför VM-kvalet mot Kroatien den 7 juni.

– Jag har bestämt mig för att ge kroppen lite tid, säger hon till SVT Sport.

Först missade landslagskaptenen Caroline Seger Skånederbyt mot Kristianstad den 20 maj, sedan tvingades hon lämna mötet med Vittsjö i söndags redan i halvtid.

I dagens Skånederby mellan Rosengård och Limhamn Bunkeflo fanns 33-åringen inte ens med på bänken.

– Det är sådär. Jag har lite problem med en häl och en vad. Jag har testats under veckan, men det har inte funkat. Då är det bättre att inte pressa min kropp mer och därför spelar jag inte i dag, säger Seger till SVT Sport.

VM-kvalet i fara

Hur är det med ryggen?

– Den är bra, därför är det lite tråkigt att nästa grej kommer i stället. Nu har jag bestämt mig för att ge kroppen lite tid och förhoppningsvis blir det bra, säger Seger.

Det är i nuläget oklart om stjärnan kan spela i VM-kvalet mot Kroatien på Gamla Ullevi den 7 juni.

– Jag vet inte. Det är en dialog jag måste ha med Peter (Gerhardsson, förbundskapten) och Jonas (Eidevall, Rosengårds tränare) om det är aktuellt. Så vi får se, säger Seger till TT.

Folkesson stod över

Rosengård fick också klara sig utan en annan landslagsmittfältare i dag. Hanna Folkesson gjorde illa sig på uppvärmningen, en muskulär känning på överkroppen, och kom aldrig till spel.

– Det drog till lite i sista minuten och det var en slantsingling om hon hade kunnat spela eller inte. Jag var inte så sugen på att göra ett byte redan efter några minuter och förstöra rytmen i matchen. Därför valde jag att starta med Nellie Lilja som också visade att hon var redo, säger tränaren Jonas Eidevall till C More.

Matchen slutade 2–0 efter mål av Iva Landeka och Fiona Brown.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.