Rosengårds målvaktstränare Shannon Lynn uttagen i Rosengårds CL-trupp. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Skadekaos i Rosengård – målvaktstränaren uttagen i Champions League-truppen

Uppdaterad
Publicerad

I morgon inleds Rosengårds Champions League-gruppspel mot Frankfurt.

På grund av skadeproblem har målvaktstränaren Shannon Lynn blivit uttagen i truppen.

– Det enda vi kan göra är att skriva in någon som tillhör FC Rosengård, säger sportchef Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Det blev en blygsam sjundeplats för Rosengård i damallsvenskan. Men i morgon ställs laget mot tyska Frankfurt när Champions League-gruppspelet sparkar i gång.

Då tvingas Rosengård klara sig utan flera spelare. Enligt Sydsvenskan kan sex spelare missa Frankfurt-matchen på grund av skador.

– Vi har en chans oavsett, men så klart hade den varit större om alla varit hela. Inte minst med tanke på vilka som är borta, säger sportchefen Therese Sjögran till Sydsvenskan.

”Vi har inte ekonomiska resurserna”

Bland annat är förstamålvakten Eartha Cummings långtidsskadad och andra skador på målvaktsposten har gjort att Rosengård tvingats ta ut målvaktstränaren Shannon Lynn i truppen.

– De stora Champions League-klubbarna har ju tre målvakter i truppen, så de klarar en skada enklare än vi. Vi har inte de ekonomiska resurserna, säger Therese Sjögran.

Rosengård spelar i samma CL-grupp som Barcelona, Frankfurt och Benfica.

SVT sänder Rosengård-Frankfurt i morgon med start 18:30 i SVT2 och Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.