Se när Göteborgsderbyt mellan Örgryte och Gais avbryts. Foto: Discovery+

Skandalscener i Göteborgsderbyt mellan Gais och Örgryte – matchen avbröts

Bengaler och knallskott kastades in på planen och matchen avbröts.

Det var ett stökigt originalderby i Göteborg, som Gais vann över Örgryte med 4–1.

– Det är bara att beklaga, säger Discoverys+ kommentator i sändningen och syftar på supportrarnas tilltag.

Det andra mötet mellan Örgryte och Gais, det så kallade originalderbyt, på Gamla Ullevi var inne i 86:e minuten när det fick avbrytas.

Knallskott och bengaler kastats in mot Gais-målvakten Mergim Krasniq straffområde.

– Det är ingen bra tajming från våra supportrar, säger Örgrytes tränare Jeffrey Aubynn i Discovery+.

Sakerna kastades in från kortsidan där Örgrytes hade sin hejarklack och matchen avbröts omedelbart av domarteamet. Delar av publiken började lämna arenan när matchen avbröts.

– Det är bara att beklaga, säger Discoverys+ kommentator i sändningen.

Matchen återupptogs efter knappa 40 minuters avbrott och Gais höll undan till seger med 4–1 efter mål av Robin Frej, Mervan Celik, Axel Henriksson och Julius Lindberg.

I och med segern tar Gais ett kliv mot en allsvensk plats nästa år. Utsikten är nu bara en poäng före efter storförlust med 5-1 borta mot Örebro.

Polisen förde bort supportrar: ”Omhändertagit ett 30-tal”

Polisen meddelade att man förde bort supportrar från området utanför arenan, vilket Göteborgsposten var först med att rapportera om.

– De gick ut när det blev avbrott i matchen och har väl stökat där så vi har omhändertagit ett 30-tal personer utanför arenan. De kommer avlägsnas till en plats och sen kan de ta sig hem därifrån, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen till GP.