Skenbenet av på ÖSK-talangen

Uppdaterad
Publicerad

Örebros seger över Nyköping i Svenska cupen överskuggades av att lagets u-landslagsmeriterade back Arvid Brorsson fick bäras ut på bår. Senare konstaterades en fraktur i benet. Enligt uppgifter till SVT Sport är det skenbenet som är av.

På torsdagen meddelade klubben att backen missar resten av säsongen.

Cupmatchen Nyköping-Örebro blev en målfattig historia, där Viktor Prodells 1-0 till Örebro med halva matchen spelad var ett resultat som höll sig kvällen igenom. Trots segern var matchen olycklig för ÖSK.

Lagets backtalang Arvid Brorsson fick en smäll och blev utburen på bår.

Det var i en situation i straffområdet strax innan halvtid som Brorsson lade sig ner och spelet avbröts. Enligt Nerikes Allehanda skrek backen av smärta och tog sig för ansiktet i förtvivlan. Han beskriver det senare själv som att han fastnade med foten i gräset efter en tackling.

Senare bekräftades till SVT Sport att skenbenet är av för backtalagen. Klubben skriver i sociala medier på torsdagen att det är färdigspelat för Brorsson den här säsongen och att han har fått en fraktur som kommer gipsas. ”Vi, tillsammans med Arvid, blickar framåt mot nästa säsong”.

– Jag tyckte så synd om Brorsson. Den här matchen var hans, vi kämpade för honom, sade målskytten Prodell till Nerikes Allehanda direkt efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.