Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se scenerna från Gamla Ullevi i november där maskerade män skickade iväg över 500 fyrverkeriraketer. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sköt in 500 raketer på planen – ingen straffas

Uppdaterad
Publicerad

Över 500 fyrverkeriraketer sköts in från läktarna på Gamla Ullevi innan avspark i den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och AIK, men ingen kommer att straffas.

– Det går inte att identifiera någon av de skyldiga, säger förundersökningsledaren Johan Wikström till Aftonbladet.

Polisen har lagt ned förundersökningen, rapporterar Aftonbladet.

– Vi kommer inte gå vidare med utredningen. Det känns självklart inte bra. Det är ett misslyckande, säger Johan Wikström på polisen i Göteborg till tidningen.

Barn, ungdomar och vuxna som befann sig kring mittcirkeln fick söka skydd när raketerna sköts in på planen inför det allsvenska stormötet den 6 november i fjol.

Enligt polisen var det 50–100 maskerade personer som skickade iväg raketerna från Göteborgs läktarsektion, men det har inte gått att identifiera någon på det filmmaterial som finns tillgängligt.

Den otillåtna pyrotekniken tros ha smugglats in på arenan och gömts i håligheter som finns i konstruktionen på Gamla Ullevi.

Varken säkerhetsansvariga på arenan eller polisen kände till de här gömställena och de hittades inte när man sökte igenom arenan inför matchen, säger Johan Wikström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.