Haaland utbytt – då tappade Norge allt. Foto: Bildbyrån

Skottland vände i slutminuterna – efter att Haaland blev utbytt

1–0-ledning efter Erling Braut Haalands straffmål.

Då vände Skottland och vann med två mål på mindre än två minuter.

– Det här är så pinsamt, säger kommentatorn Öyvind Alsaker enligt NRK.

I den andra halvleken satte anfallstanken Erling Braut Haaland vad som såg ut att bli matchens enda mål på straff.

Sedan byttes han ut – och minuter senare gjorde Skottland två mål inom loppet av två minuter.

EM-kval fotboll

Chockvändningen blev avgörande och Skottland vann med 2–1. Förlusten innebar att Norge i teorin fortfarande kan ta sig till EM, men det är högst osannolikt att det ska gå vägen.

– Det är det värsta jag har sett, säger experten Morten Langli enligt NRK.

Hånade Sverige – blev syndabock

En av syndabockarna blev mittbacken Leo Skiri Östigård som hånade Sverige med långnäsa efter att Norge vann dubbelt mot Sverige i Nations League förra året.

– Jag älskar att slå Sverige, sa han då till Aftonbladet.

Det var fullständig dimma i huvudet när han blundade och skänkte Skottland 1-1-målet. Det kan kosta Norge ett EM-slutspel”, skriver VG samtidigt som han får en trea i betyg på en tiogradig skala.