Både Virgil van Dijks Nederländerna och Antoine Griezmanns Frankrike kryssade i VM-kvalet. Foto: Bildbyrån.

Flera skrällar i VM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike, Nederländerna och Kroatien gick alla för seger i VM-kvalet.

Ingen av dem lyckades.

Onsdagens matcher bjöd på flera skrällar.

Regerande världsmästaren Frankrike fick bara 1-1 hemma mot Bosnien-Hercegovina, rankat 58 i världen och som alltjämt jagar sin första seger i VM-kvalet. Uppförsbacken blev brant när Jules Koundé fick rött kort i jakten på ett segermål.

Sevilla-backen kapade bryskt Sead Kolasinac i början av andra halvlek och Arsenalspelaren haltade av planen och tvingades senare bryta matchen. Då var ställningen 1-1 och Frankrike lyckades hålla resultatet med en man mindre.

I Oslo bjöd Norge på en knall när laget kämpade sig till 1-1 mot Nederländerna. Dortmund-stjärnan Erling Braut Haaland höll sig framme och rullade in 1-0 för de rödklädda i den 20:e minuten, innan Ajax Davy Klaassen kvitterade 17 minuter senare. Gästerna tog över mer i andra halvlek men fick nöja sig med kryss, deras första i gruppen efter två segrar och en förlust.

Norge är med i toppstriden i grupp G, på fjärde plats men bara en poäng bakom ledande Turkiet och på samma poäng som tvåan Nederländerna och trean Montenegro.

I grupp H spelade Kroatien 0-0 borta mot Ryssland.

Världsmästerskapet Kvalet UEFA

Frankrike logo

Frankrike

1 - 1

Bosnien och Hercegovina logo

Bosnien och Hercegovina

Stade de la Meinau, Strasbourg
Publik: 21754
Domare: Sandro Schärer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.