Se kvitteringen och avgörandet från Örgryte mot Elfsborg. Foto: Bildbyrån

Skrällen: Elfsborg föll mot Örgryte i Svenska cupen: ”Vi klappar ihop”

0-5 mot Degerfors i första matchen.

Men i dag skrällde Örgryte rejält när de vände till seger med 3-2 hemma mot allsvenska tungviktaren Elfsborg.

– En oerhört skön känsla att vinna, säger segerskytten Nicklas Bärkroth till TV4 Play.

Efter storförlusten i den första cupmatchen var det nog få som gav Örgryte en chans mot Elfsborg i dag.

Men Öis ville annat framför hemmafansen på Bravida Arena och Noah Christoffersson öppnade målskyttet i den 17:e minuten.

Elfsborg vände till 2-1 och hade flera klara målchanser att öka på ytterligare – utan att hitta rätt.

Den ineffektiviteten straffade sig och inom loppet av sju minuter, mellan matchminut 66 och 73, vände Örgryte tillbaka.

Hult: ”Vi klappar ihop”

Först placerade Noah Christoffersson snyggt in sitt andra mål för dagen, sedan fanns han också med i förarbetet till Nicklas Bärkroths 3-2 som blev segermålet.

– Efter deras kvittering klappar vi ihop känns det som. Vi spelar inte som ett lag och andra halvlek är ganska dålig, säger Elfsborgs Niklas Hult.

Boråslaget ligger nu ”bara” tvåa i gruppen som i stället toppas av Degerfors på fyra poäng, en mer än Elfsborg och Örgryte.

Degerfors toppar gruppen

Degerfors hade i sin tur allsvenska nykomlingen Gais i gungning hemma på Stora Vallas B-plan och när Gustav Lindgren kastade sig upp i luften och gjorde 2-0 med ett konstmål i den 67:e minuten såg det riktigt ljust ut.

I stället repade sig ”Makrillarna” från Göteborg och Alexander Ahl Holmström ordnade en poäng, 2-2, med sina två fullträffar. Det sista, på kraft och ribba in i den 88:e minuten, var lika läckert som viktigt.

Degerfors målvakt Wille Jakobsson räddade en straff tidigt i matchen.

– Kul att det lever in i det sista. Det kommer att bli en rafflande avslutning i Borås och vi har allt i egna händer, säger tränaren William Lundin till TV4 Play.