Liverppol föll tungt mot Watford. Foto: Bildbyrån

Skrällen – Liverpools makalösa svit bruten: ”Att förlora smärtar”

Liverpools obesegrade svit i Premier League stannade på 44 matcher. Nästjumbon Watford stod för en jätteskräll och vann med 3–0 hemma på Vicarage Road. Därmed fick Arsenal behålla sitt rekord i engelsk ligafotboll.

– Liverpool är ett av de bästa lag som finns men i kväll handlade det om oss, vi behövde de tre poängen. Det var skönt och det finns mer att hämta, säger Watfords målvakt Ben Foster enligt BBC.

1–2 borta mot Manchester City, den 3 januari 2019.

Det var Liverpools senaste förlust i Premier League före lördagskvällens möte med Watford. Men numer så är historien en helt annan. Watford stod nämligen för den engelska ligasäsongens kanske största skräll när Liverpool besegrades med 3–0.

– Att förlora smärtar. Rekordet är bara något media dragit upp, vi har aldrig pratat om det utan bara fokuserat på nästa match. När man släpper in tre mål så finns det mycket att förbättra som lag och det kommer vi att göra, säger Virgil van Dijk.

– Vi vill vinna nästa match som är i FA-cupen och sedan i ligan mot Bournemouth. Det är den enda vägen att gå vidare på, säger van Dijk.

Det var efter en mållös första halvlek som Watford, inför matchen på 19:e plats och näst sist i ligan, försatte sin hemmapublik på Vicarage Road i fullkomlig extas.

Sarr och Deeney

Hemmalaget gjorde tre mål på 18 minuter och det var nog få som trodde sina ögon då Liverpool dominerat så stort i europeisk och brittisk fotboll under det senaste året. Watfords ytter Ismaila Sarr, två mål, och anfallare Troy Deeney, ett mål, var de stora matchhjältarna för hemmalaget.

Den suveräna serieledaren Liverpool, som är på helt överlägsen kurs mot ligatiteln, förlorade därmed inte bara för första gången på 28 ligamatcher den här säsongen. Utan dessutom för första gången på 45 ligamatcher, alltså i början av förra året.

Säker mark

Den obesegrade ligasviten stannade därmed på 44 raka matcher utan förlust, från januari 2019 till februari 2020. Därmed kom Liverpool aldrig ikapp Arsenal som har rekordet på 49 raka ligamatcher utan förlust, maj 2003 till oktober 2004.

Liverpool leder fortsatt Premier League på 79 poäng, 22 före Manchester City som har en match mindre spelad. Watford tog, i och med segern, klivet upp på säker mark – en 17:e-plats med 27 inspelade poäng i en haltande tabell.

MER INTERNATIONELL FOTBOLL: Gyllene minuter när Manchester City vände mot Real (27 februari 2020)