Malmö FF vann, men åkte ändå ur Svenska cupen. Foto: Bildbyrån

Skrällen: Öster vidare i cupen – Malmö FF utslaget

Trots en 2-0-seger mot Falkenberg så nådde inte Malmö FF kvartsfinal i Svenska cupen. Förlusten mot gruppsegraren Öster blev ödestiger för storlaget och det blir just smålänningarna som går vidare från gruppen.

På stopptid av andra gruppomgången gjorde Öster 2-1 på Malmö, några dagar efter MFF:s Europa League-spel mot Chelsea. Det målet blev avgörande för gruppen och tar Öster till kvartsfinal på just de himmelsblås bekostnad. För i den sista omgången, som spelades under dagen, hade Malmö FF behövt vinna, samtidigt som Öster förlorade mot Degerfors.

Det var aldrig nära. Även om Malmö tog ledningen redan i den tredje minuten mot Falkenberg, så hade faktiskt Öster hunnit göra detsamma i Degerfors. Växjö-laget gjorde nämligen mål redan i minut 2 och kunde sedan defilera till en 3-1-seger, där Degerfors reducering kom i slutet av matchen.

Öster tog fullpott, alltså nio poäng i gruppen. Malmö blev tvåa, trea blev Falkenberg och Degerfors kom sist på 0 inspelade poäng.