På väg ur EM – då vände England mot Slovakien

Underläge 0-1 och på väg ut ur U21-EM.

Då reste sig England rejält och vände till 2-1-seger mot Slovakien.

Halvvägs in i första halvlek kom den engelska kallduschen. Albert Rusnak slog en hård slovakisk hörna mot den främre stolpen och en framstormande Martin Chrien kunde nickskarva in 1-0 för Slovakien.

För England – som kryssade mot Sverige i första omgången – var det halvtidsresultatet en katastrof. För avancemang till semifinal krävs nämligen med all säkerhet mer än fyra poäng.

Men till den andra halvleken kom engelsmännen ut som ett helt annat lag.

Redmond hjälte

När Jacob Murphy måttade ett inlägg från höger höll sig Swansea-spelaren Alfie Mawson framme och testade den slovakiske målvakten med en volley. Det avslutet räddades, men Mawson kunde stöta in sin egen retur till 1-1.

Tio minuter senare var det dags igen. James Ward-Prowse hittade Nathan Redmond med en svepande boll ut mot vänsterkanten. Redmond vände bort en slovakisk försvare, vek inåt i straffområdet, och dunkade upp 2-1-målet vid den bortre stolpen.

Slovakien jagade desperat en kvittering halvleken ut – utan framgång.

I och med segern kopplar England ett litet grepp om grupp A. Men Sverige har chansen att ta över ledningen i gruppen vid seger mot Polen i kväll.