Förbundskapten Peter Gerhardsson om Stina Blackstenius skada. Foto: Bildbyrån

Smällen: Blackstenius och Falk saknades på dagens träning

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsspelarna, till vardags i BK Häcken, Stina Blackstenius och Jennifer Falk saknades på dagens träning.

Den förstnämnda kommer inte att spela morgondagens Champions League-match på grund av en bristning i vaden.

– Falk är hemma illamående efter träningen i går, och har förhoppning om att spela i morgon säger Häckens tränare Robert Vilahamn om målvakten på en presskonferens.

Den svenska landslagsanfallaren Stina Blackstenius tvingades kliva av skadad under Champions League-mötet med Benfica. Efteråt gav Häcken lugnande besked.

– Hon har haft problem med en slemsäck i knät som gör att hon får ont men det är inget farligt utan det är smärtan som avgör och i går gjorde att hon behövde kliva av, sade BK Häckens läkare Sadesh Balasingam, enligt klubbens sajt.

I morgon, 18,45  väntar returmatch mot Benfica. Nu har anfallaren alltså andra skadeproblem och saknades därför på dagens träning. Klubben meddelar att det handlar om en bristning i vaden. Även Jennifer Falk saknades i dag.

– Falk är hemma illamående efter träning igår, men symptomfri och har förhoppning om att spela i morgon, säger tränaren Robert Vilahamn.

Senare under dagen kommer förbundskaptenen Peter Gerhardsson att presentera truppen inför de avslutande VM-kvalmatcherna mot Finland (som SVT Sänder den 25 november) och Slovakien (30 november).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.