Philadelphia Eagles och Carli Lloyd. Foto: TT / Bildbyrån

Galna förslaget – Carli Lloyd erbjuden plats i NFL-lag

Uppdaterad
Publicerad

Carli Lloyd gjorde succé när USA vann VM-guld i somras. Men hon kan andra saker också – som att sparka amerikanska fotbollar.

Efter ett viralt klipp där hon skickar iväg bollen 50 meter har hon blivit erbjuden att spela med ett NFL-lag i en försäsongsmatch.

– Ett av lagen var villiga att ge henne en plats i laget. De sa att hon kunde spela på torsdag, säger hennes tränare James Galanis enligt BBC.

Carli Lloyd är inte bara en fenomenal fotbollspelare som 2015 blev utsedd till världens bästa fotbollspelare, hon är också en sjuhelskottas NFL-spelare.

Förra veckan blev Lloyd erbjuden att träna med ett NFL-lag och efter det blev ett klipp på henne, där hon sparkar iväg en boll över 50 meter, viralt.

– Det var verkligen kul, det blev verkligen större än vad jag kunde tänka mig, säger Carli Lloyd till Sports Illustrated.

Ville att hon skulle spela redan på torsdag

– Jag vill inte säga laget vilka det var (laget), men hon kommer att spela på torsdag med landslaget, därför kunde hon inte vara med, säger James Galanis till Fox Sports.

– Ett av lagen var villiga att ge henne en plats i laget. De sa att hon kunde spela på torsdag, fortsätter han.

Efter klippet, som var från när Lloyd besökte NFL-klubben Philadelphia Eagles, var det flera lag som hörde av sig till henne.

I ett vägskäl

Lloyd utesluter inte att hon kan satsa på amerikansk fotboll i framtiden.

– Det har varit en del kul snack om det (klippet), säger Lloyd till Planet Futbol TV. Jag tror att allt är möjligt. Det har verkligen varit intressant för mig eftersom, jag är bara en atlet, jag är en tävlare. Men människor verkar tro att en dag kan det finnas en kvinna i NFL.

– Och jag tycker att vi är i det vägskälet nu kring jämlikhet och i kvinnlig kraft. Allt är möjligt, men just nu är jag enbart en fotbollsspelare som kommer att se vad framtiden erbjuder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.