Se Norges två mål i 2-0-segern mot Sverige i U17-EM: ”Olyckligt”. Foto: SVT

Snöpligt självmål sänkte Sverige mot Norge

Sverige föll i den sista gruppspelsmatchen.

Ett ineffektivt Sverige förlorade med 0-2 efter att ett snöpligt självmål givit Norge ledningen i den första halvlekens slut.

Efter förluster mot Frankrike (2-3) och England (1-5) väntade en avslutande gruppspelsmatch för Sveriges damer i U17-EM.

Det blev förlust för de blågula tjejerna, den här gången mot Norge. Två nationer som inte hade något att spela för.

Det var dock ett spelförande svenskt lag där det enda som fattades vid många fina anfall, var att få in bollen i nät.

Matchens första mål kom i slutet av den första halvleken.

”Bara att glömma”

Detta via ett snöpligt självmål från Alice Broman som ser ut att försöka nicka ut bollen till hörna, men dessvärre ställer egen målvakt fram till en norsk ledning (se klipp ovan).

– Det är Broman som är olycklig där. Det är sånt som händer och det är bara att glömma. Inte roligt naturligtvis, men det är sånt som händer och kommer att hända fler gånger, säger SVT:s kommentator, Chris Härenstam.

I den andra halvleken tryckte Sverige på för att hitta vägen fram till en kvittering. Men det var fortsatt svaga avslut från svenskorna.

Gruppseger för England

I stället kunde Norge stänga matchen med ett 2-0-mål åtta minuter från full tid. Elle Ulstein norsk målskytt.

Gruppfinalen mellan Frankrike och England fick ett sent avgörande. Detta efter att Lola Brown givit England ledningen i den 81:a matchminuten.