Trelleborgs Erik Andersson (tv) i nickduell med Hiago de Oliveira Ramiro, känd som bara Hiago. Foto: TT.

Snyggt brassemål gav Kalmar segern

Kalmar vann i Trelleborg med 1-0 och såg till att lägga sig i mittskiktet av tabellen. För TFF ser det betydligt mörkare ut och jumboplatsen förstärktes.

Efter en ganska slätstruken första halvlek tog Kalmar över i andra och vann rättvist. Fast i den 94:e minuten var Trelleborg ytterst nära att kvittera när ett tungt skott av Anton Tideman gick i den högra kryssribban som skakade en bra stund efter den träffen.

– Det är jäkligt skönt att vinna, den tredje matchen den här veckan. Det är ett riktigt snyggt mål av en väldigt duktig spelare, säger Kalmars Måns Söderqvist och räknar söndag till söndag, alltså åtta dagar.

Kalmar nära att punktera matchen

Efter en timme nickades bollen bort från Trelleborgs straffområde och Hiago, nyförvärv från Fortaleza på Brasiliens nordkust, bröt in och visade god teknik när han smekte med sig bollen med en halvvolley och drog in den på volley.

Kalmar var sedan nära att utöka när Papa Diouf nickade efter en hörna och Melker Hallberg direktsköt från nära håll men 1-0 stod sig tiden ut.

– Vi var ändå med i matchen men måste ta vara på våra chanser på ett bättre sätt, Trelleborgs Alexander Blomqvist till C More.