Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Socialminister Jakob Forssmeds erkännande: ”Drar mig för att ta barnen på fotboll”

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Forssmed (KD), socialminister med ansvar för idrottsfrågor, mötte pressen efter fredagens möte med anledning av oroligheterna under Stockholmsderbyt. Då erkände Forssmed att han inte gärna tar med sig sina barn på fotboll.

– Jag drar mig för det, säger han till SVT Sport.

Under fredagen höll regeringen, representerad av justitieminister Gunnar Strömmer (M) och Jakob Forssmed (KD), ett möte med Svenska fotbollförbundet (SvFF), Svensk elitfotboll (Sef) och polisen för att diskutera våldsamheterna i förra helgens Stockholmsderby.

– Klubbarna behöver jobba mer aktivt med de verktyg som man redan har. Arrangörsavstängningar och annat. Och så behöver vi från politiken se vad vi kan bidra med. Kan vi förändra lagstiftningen på något sätt som gör det enklare för klubbar och polis, säger socialministern.

Vad kan ni göra då?  

– Vi kan naturligtvis se över hur man kan dela bildmaterial till exempel. Eller se över längderna på tillträdesförbuden.

Enligt Forssmed är det viktigt att fotbollen står enad för att motverka läktarvåld. 

– Att klubbarna gemensamt är väldigt tydliga med att det här inte är något vi accepterar. Klarar man det ökar möjligheterna och förståelsen för de åtgärder man måste vidta nu. Med fler arrangörsavstängningar och tuffare kontroller vid inpassering på arenorna och annat. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.